Triatlon i dugoprugaško trčanje

< siječanj, 2009 >
P U S Č P S N
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31  


Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Opis bloga
O trčanju i triatlonu plivanju i bicikliranju.
O zdravom načinu života, zdravoj prehrani i vitkoj liniji.
O načinu treninga, treninzima i utrkama.
Sve što vas zanima slobodno pitajte !

Moj osobni maill!
Službeni mail ZL!

Korisni tekstovi :

Tajne života i zdravlja
Srce od litre i pol
Najbolja investicija
Programi trčanja
Trčanje i ozljede
50.000 kilometara
Duhovnost i trčanje
Tablica hrane
Kako podesiti bicikl
Kalkulator trčanja

Forumi :

Atletski forum
Maraton na forumu

Strani linkovi :

IAAF
Triatlon savezi
Svjetski maratoni
Marathonguide
Runnersweb
Tekaški forum

Maratonac
(Časopis)

Linkovi
Moj osobni mail
Službeni mail ZL


Rezultati zimske lige


2.kolo 07/08. fotke

Blog.hr
Forum.hr

Moj drugi blog

Friške vijesti
Glas Istre
Novi list

Vrijeme danas
Vrijeme sutra
7 dana

Triatlon klubovi :
TK Rival
TK Zrinski
TK Zagreb
TK Split
Triatlon savez

Triatlonci :
Iva Tomić
Dejan Patrčević
Željka Šaban
Andrej Vištica
Matija Milovan
IRON ije
Tijardović
Lima
Ironmoon

Trkački klubovi :
KCBT Bribir 1288
AK Sljeme
AK Sinj
Marathon 95
Kastav maraton
MK Umag

Sportske stranice :
Utrke.net
Adventure sport
Hermes
Utrke
Trickeri
Erik Brec

Sportski blogeri :
Forrest Gump
Profesor
Kizo
Big river
Run to hills
TK Rival blog
Saša
MTB Planet
Welcome2
Zgubidanije
Gogo
Murinjo
HR atletika
Miško

Ostali blogeri :
engleska keramika
Matejac
Eurosmijeh
Nostalgični
Borut
Brod u boci

Planinari :
Sveti Ilija
Da_vinci
šumarKA

Radio maximumRadio maximum4. koloEkipe

Rezultati :
Duatlon liga

Od 15.12.2005.

Free Web Counter



Moje utrke
(arhiva postova)


6. Riječki polumaraton
Plivački maraton Rabac
Novigradski triatlon
Kastafski kros 2007.
22. Plitvički maraton
Rovinjski polumaraton
3. Zekina utrka
Turopoljska trka
Uljanik 2006.
Mošćenička draga
Ekipni triatlon Rabac
Triatlon Rovinj
Pazin Učka
Miting veterana
Aquatlon Pula
Rabac
Učka
Kastafski kros
Bribir
4.kolo duatlon lige
Mihanović kup

31.01.2009., subota

Ništa od rekorda ...

Prošlo je i šesto kolo zimske lige i treće kolo kupa. Kao što vidite iz naslova, rekord u broju natjecatelja nije oboren : 69 trkača i trkačica i pogodak u sridu za Gorana iz Sibirskih tigrova ... izgleda da ipak još ima gripe, a vjerojatno su i sezonu parenja (za mačke) neki shvatili (pre)ozbiljno, pa su ostali u toplim krevetima ... a da o jučerašnjoj noći otvorenih muzeja i ne govorimo ...

Prekrasan zimski sunčani dan, malo prohladno, ali, ovo je ipak zimska liga, zar ne ? No, kad vidim izvještaje i slike sa zimske lige Lagvić, ovo naše izgleda mi kao tropska utrka. Sve u svemu idealni uvjeti za jednu lijepu utrku, kakva je ova današnja bez ikakve sumnje i bila, unatoč brojnim propustima u organizacijskom smislu. Obzirom da se nije našao dobrovoljac za glumiti gljivu na okretištu, pogrešno sam zaključio da takvo što možda i nije neophodno. Ionako 90% sudionika vrlo dobro zna gdje je okretište, a onih nekoliko koji ne znaju, ili nisu sigurni, pa bože moj, kad vidiš čovjeka ispred sebe da okreće, okreni se i ti ! Pogrešno! Sukladno članku 3. Murphyevog zakona, koji glasi : «Ako nešto može poći po zlu, poći će!» razvijala se i danšnja utrka. Sva tri sudionika današnje utrke koji nisu znali gdje je okretište, pozicionirali su se tako, da ni ispred ni iza njih nije bilo nikoga da ih upozori da su promašili. Naravno, upravo ti isti nisu čuli kad sam prije starta rekao da na okretu nema nikoga i da pripaze. Sreća da je kamion lokalne šumarije bio svega 100 metara dalje, i da su ih šumari okrenuli, inače bi valjda, trčali do Trsta.
A sad, evo i šturog izvještaja : Pobijedio je Ivan Stanić, ni prvi ni zadni put, drugi je bio Tihomir Bobolanović, a treći, sve bolji Luka Odović. Kod žena, prava «leteća Barbara», unatoč bliskom susretu sa šumarima, 9. mjesto ukupno i zamalo rekord staze, druga malena taktičarka Valentina Šćur, a treća (konstanta) Dijana Kesonja.
Upravo ona mi je danas bila «pacemaker»... ulovio sam je negdje na okretištu, i odlučio ne puštati je iz vidokruga unatoč brojnim nizbrdicama koje prevladavaju u povratku, a koje meni nikako ne odgovaraju. Na jedvite jade uspio sam zadržati priključak sa njenom grupicom do one zadnje kilometarske uzbrdice, a onda je sve bilo lako ... još sam malo kaskao s njima i nakon toga ubacio u malo višu brzinu ...
Što se ukupnog poretka tiče, prema očekivanjima, stvari su se poprilično iskristalizirale. Drastične promjene na vrhu iznenadile su samo one koji nemaju pojma o sustavu natjecanja.
I za kraj, sve pohvale članovima RSD Uljanik, kojih je danas bilo čak 11, a malena packa Trickerima (sezona parenja ?) ...

- 21:28 - Komentari (28) - Isprintaj - #

30.01.2009., petak

6. kolo zimske lige i 3. kolo kupa

Kao što je već uobičajeno, slijedi najava za sutrašnje 6. kolo riječke zimske lige u trčanju, uz napomenu da se utrka boduje i kao 3. kolo zimskog kupa Istre i Kvarnera.

Dakle, prošli su školski zimski praznici, sezona skijanja, sezona gripe, a sezona parenja (za mačke) upravo započinje. Lijepo je vrijeme i nema ama baš nikakvog razloga da sutra ne padne apsolutni rekord u broju učesnika na jednoj utrci zimske lige. Da podsjetim, on iznosi točno 70 i postignut je u 3. kolu prošle sezone. Ove godine smo 2 puta bili vrlo blizu (67), a ipak tako daleko … Uglavnom, da ne dramatiziram, nije uopće bitna brojka ni rekordi, bitno je da se trči. Jednom mora eksplodirati, u ovoj sezoni se prijavilo više od 100 ljudi, i realno je očekivati da se odjednom pojavi bar 75% prijavljenih na jednoj utrci. Možda se to dogodi baš sutra? A možda i ne. Ja ću prognozirati oprezno, bez eksplozije, a ipak optimistično dakle novi rekord … Koliko ? 72, eto toliko ! Možete se svi uključiti u nagradnu igru, koja više nije Mikado, nego Dorina. Ionako nam ni jedni ni drugi neće dati ništa, pa možemo malo i šarati.
U srijedu sam testirao stazu, nema previše blata, može se i u novim tenisicama. Ne kažem da sam kupio nove tenisice, samo da znaju oni koji možda jesu. Nema blata, ali ima uzbrdica, sve su na broju i istog nagiba kao i obično. Samo su se meni ovaj put učinile nekako strmije …

Update : još nemam nikoga sutra za okretište, ima li dobrovoljaca ?
(za dragovoljce znam da ih ima jedno pola milijuna)

- 08:52 - Komentari (13) - Isprintaj - #

22.01.2009., četvrtak

2. Rival mala liga u trčanju ...

Prva utrka je u subotu, 24.01.2009. na Kostabeli, a start je u 10:00 h.
Detalje i raspis možete pogledati na službenim stranicama organizatora
TK Rival...

- 07:46 - Komentari (2) - Isprintaj - #

17.01.2009., subota

5. kolo zimske lige (in memoriam Ivan Stipaničić) ...

Kao što sam i predvidio, na današnjoj utrci okupio se najmanji broj sudionika u ovoj sezoni.
Do 9 i pol bilo se prijavilo svega 23 natjecatelja, pa sam mislio da će biti totalni fijasko. No, kao i obično, najveći broj trkača stiže u zadnji čas tako da nas se na kraju ipak skupilo 56.
Kako sam ja predvidio brojku od 57, bio sam najbliži, i zasluženo osvojio čokoladu Mikado koju sam podijelio nakon utrke sa ekipicom na kavi.


Prije samog starta, sa par prigodnih riječi koje je izrekao Zoran Srdić, i minutom šutnje, oprostili smo se od Ivana Stipaničića, dugogodišnjeg trkača i vjernog sudionika zimske lige, sve dok ga okrutna bolest nije odvojila najprije od staze, a onda i od svih nas.

Vrijeme za trčanje bilo je vrlo ugodno, sunčano i prohladno, a prometna policija ovaj put je odradila vrhunski posao, sa dva vozila potpuno zatvorivši promet za vrijeme utrke.
Pobijedio je stari lisac Ivan Stanić, ispred mladog vuka Matjaža Štanfela i Kreše Glavaša. Kod žena kao i obično, Suzy je bila najbrža, ispred mlade Valentine Šćur, koja je taktički odradila utrku bolje od velike većine nas «iskusnih», a treće mjesto Dijane Kesonja je isto nekako postala konstanta.
Što se mene tiče, nakon cjelotjednog umiranja pod temperaturom, upaljenih sinusa, grla, a bogami i pluća, sam nastup činio se kao totalno ludilo. No, ja i jesam lud, pa sam svejedno trčao. Od zadnjeg kola imao sam samo jedan jači trening, i dva-tri lagana, sve skupa cca 25 km. Znam da će mnogi misliti da lažem, ali živa istina. Današnjih 29:15 predstavlja pravo iznenađenje za mene. Stvarno me zanima što bi bilo da derem 100 km tjedno kao neki. U stvari znam, vjerojatno me čitava ekipa Lovranske bolnice ne bi mogla sastaviti na noge.
Bolje ovako ...

- 18:16 - Komentari (4) - Isprintaj - #

16.01.2009., petak

Nastavak zimske lige ...

Nakon blagdanske pauze od skoro mjesec dana, zimska liga nastavlja se sutra petim kolom. Start je, uobičajeno, u 10:00 na parkiralištu.

Nadam se da ste iskoristili blagdane, i odradili dobru bazu za nastavak sezone. Ja nisam, od zadnjeg kola pretrčao sam sve skupa možda 25 km. Strašno! Malo sam bio lijen, pa kiša, pa hladno ... a skoro cijelo vrijeme sam bio na godišnjem. Ipak, možda ima nešto dobro u tome. Ranijih godina taj period bi obično navalio sa treninzima i zaradio ozlijedu. Ovaj put ozlijede nema, pa možda budem imao sezonu bolju nego ranije.
No, umjesto toga već tjedan dana me muče sinusi, još jedna moja stara boljka. Jučer sam imao i temperatutu i ostao doma, a i sad sam kod kuće. Teško da ću sutra trčati. Ako ne otrčim sutra, to će biti prvi put da ne sastavim barem pet utrka, jer u pravilu ne trčim u zadnjem kolu radi obrade rezultata i proglašenja. Mogli bi, doduše, proglašenje ostaviti za Zekinu utrku, pa iskoristiti logistiku, i ubiti dvije muhe jednim udarcem. No to bi bilo malo neozbiljno, jer kad se stvari «ohlade» onda to više nije to ...
Nagradna igra Mikado ide i dalje, iako se oni iz Zvečeva nisu trznuli na moju ponudu ... još ovaj put, a onda ćemo pitati nekog drugog ...

- 10:51 - Komentari (7) - Isprintaj - #